Epoksi Esaslı Koruyucu Kaplama
Tanımı:
Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Koruyucu Kaplamadır.
Kullanım Alanları:
Yağ, yakıt ve sıvı depolarında, hastane, laboratuvar, yemekhane, mutfak ve çamaşırhane gibi hijyenik ve ıslak mahallerde, enerji istasyonlarında, petrol rafinerilerinde ve şeker üretim tesislerinde duvar yüzeylerde, süt ve süt ürünleri, bira ve şarap endüstrisinde duvar yüzeylerde, et, balık, konserve ve içecek endüstrisinde duvar yüzeylerde, ilaç, boya ve kağıt endüstrisinde duvar yüzeylerde, içme suyu depolarında kullanılır.
Ürün Avantajları:
Teknik Özellikleri:
Kuru Film Kalınlığı: 125 – 250 mikron
Yapışma Dayanımı (Beton&Çelik) (7 gün): >2,50 N / mm2
Karışım Yoğunluğu: ~ 1,45 kg/lt
*Yukarıdaki değerler laboratuvar deneyleri sonucunda elde edilmiş 28 günlük performans için geçerlidir.
Uygulama Bilgileri:
Uygulama Sıcaklığı: (+5°C)- (+30°C)
Karışım Oranı: 4,36 kg A Bileşeni / 0,64 kg B Bileşeni
İşlenebilme Süresi: ~ 45 dakika
Tüketim Ortalama: Her kat için yaklaşık 0,30 kg/m2
*Bu değerler 23°C ve %50 bağıl nem için geçerlidir. Ortam koşullarına göre süreler değişebilir.
Yüzey Hazırlama:
– Uygulama yapılacak yüzey toz, kir, yağ, boya artığı ve benzeri aderans düşürücü yabancı maddelerden temizlenmelidir.
-Uygulama öncesinde gerekli yüzey tamiratları ve köşe pahlarının yapılması gerekmektedir.
Karışım Hazırlama:
ADEMİX EPO COAT 7080’ nin B bileşeni, A bileşeni içerisine ilave edilerek 300-400devir/dk‘lık karıştırıcı yardımı ile homojen karışım elde edilinceye kadar ortalama 4 dakika boyunca karıştırılmalıdır.
Uygulama:
Hazırlanan karışım fırça, rulo ve püskürtme yöntemleri ile uygulanabilir. Su geçirimsiz ve sağlam bir kaplama için en az 2 kat uygulama yapılması önerilir. Katlar arası uygulamanın ortalama 24 saati geçmemesi gerekmektedir. Bu süre aşılırsa katlar arası aderansı sağlamak için, yüzeyin pürüzlendirilmesi gerekir.
-ADEMİX EPO COAT 7080 uygulamasında en iyi sonuç için ortam sıcaklığının +5°C ile +30°C arasında olması ve kötü hava şartlarında gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.
-Malzemenin performans ve teknik değerlerinin belirtilen verileri sağlayabilmesi, işlenebilme ve açık bekletme sürelerinde uzama-kısalma olmaması için; belirtilen ortam ve yüzey sıcaklıklarında, optimum nem oranı olan ortamda uygulama yapılması tavsiye edilir.
-Önceden depolanmış ve uygulama için açılacak ambalajların ortalama 25°C ‘de kullanıma hazır hale getirilmesi gerekmektedir.
-Sonlandırılan uygulama, 24 saat boyunca ağır hava şartlarından korunmalıdır. (Yoğun güneş, rüzgar, don, yağmur vb.)
-Tank ve depolama alanlarında ADEMİX EPO COAT 7080 uygulamasından önce ADEMİX İSOFLEX PLUS 7020 veya ADEMİX İSOFLEX UV 7010 kullanılarak su geçirimsiz ve sağlam bir kaplama elde edilir.
-Kullanılan ekipmanlar, uygulama sonrasında mutlaka uygun solvent ile temizlenmelidir.
Uyarılar:
Uygulama yapılacak alanlarda gerekli tüm İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirleri alınmalıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına uygun iş elbiseleri, koruyucu eldiven/gözlük/maske benzeri tüm iş güvenliği ekipmanlar uygulama esnasında kullanılmalıdır. Çalışma sahasının havalandırılması gereklidir. Depo ve stok alanlarına ateş ile yaklaşılmamalıdır. Ürünün deri ve göz ile teması kesinlikle önlenmeli, böyle bir durumda hemen bol su ile ürünün temas ettiği yer yıkanmalı ve zaman geçirmeden tıbbi yardım alınmalıdır. Yiyecek ve içeceklerin de ürün ile temas etmemesi gereklidir. Çocuklardan uzak yerlerde depolanmalıdır.
Referans Standart:
TS EN 1504-2
Renk:
A Bileşeni: Epoksi Reçine – Renkli, Sıvı (Ral Renkleri)
B Bileşeni: Epoksi Sertleştirici- Şeffaf Sıvı
Ambalaj:
5 kg’lık set
Epoksi Reçine (A Bileşeni): 4,36 kg teneke kutu
Epoksi Sertleştirici (B Bileşeni): 0,64 kg teneke kutu
Raf Ömrü:
Kuru ortamda ve dondan koruyarak; orijinal ambalajında depolanmalıdır.
Uygun depolama koşulları sağlandığı takdirde üretim tarihinden itibaren 12 aydır.